Concert Vocaloid la Nijikon 2012

Duminic─â, 21 Octombrie 2012, 0:00
Vocalekt Visions la Bucuresti

La aceasta editie, Nijikon va gazdui un concert Vocaloid sustinut de Vocalekt Visions (pe care ati avut ocazia sa ii vedeti si asta primavara, la Otaku Festival). Format din Tempo-P, un compozitor si scriitor de versuri din SUA, si neutrinoP, un compozitor si inginer de sunet din Romania, Vocalekt Visions s-au format cu adevarat in 2011 cand au compus impreuna prima lor melodie, ‘Lemon Ice Bar’. Fiind singurii producatori de Vocaloid din lume cu licenta pentru concerte live, in ultima vreme s-au specializat in concerte virtuale de Vocaloid, in care folosesc muzica si animatie originale. Venind vorba de animatie, aceasta este rezultatul unei complexe colaborari cu animatori din SUA, Japonia, Taiwan, India, Filipine si Hong Kong.

Au participat cu astfel de concerte virtuale la evenimente precum: Animation on Display (San Francisco, SUA), J-Pop Summit Festival (San Francisco, SUA), Anime Destiny (Berkeley, SUA), Pacific Media Expo (Los Angeles, SUA) sau Anime LA (Los Angeles, SUA). Ultimul concert din acest an a avut loc la J-Pop Summit Festival si a fost un succes deplin, sarbatorind 5 ani de Hatsune Miku in 2 spectacole consecutive.

Una din misiunile pe care si le-au propus cei de la Vocalekt Visions este sa raspandeasca fenomenul Vocaloid in toata lumea si sa arate tuturor ca oricine poate sa faca atat muzica, cat si concerte proprii.

Pe scurt

Data:   3-4 Noiembrie 2012
Locatie:   Palatul Copiilor, Bucuresti
Program:   10:00 - 20:00
Pret intrare:   15 RON / zi
  (Cosplayerii care participa la concurs platesc doar 15 RON pt. ambele zile)
   
Transport:   RATB: 312, 313, 381
   
Pentru alte informatii, ne puteti contacta la contact[at]nijikon.ro

Parteneri